NOS SportAangepast

Olympisch kampioen Roberts met de schrik vrij na 'besmette' zoen

Een gepassioneerde zoen met verstrekkende gevolgen. De Amerikaanse topsprinter Gil Roberts werd donderdag vrijgesproken van dopinggebruik, nadat een innig moment met zijn vriendin Alex Salazar hem flink in de problemen had gebracht.

Gil Roberts viert in augustus 2016 het winnen van de gouden medaille op de 4x400 meter op de Spelen in Rio

Er werden vorig jaar verboden middelen gevonden in de urine van Roberts - een goudenmedaillewinnaar op de 4x400 meter estafette tijdens de Olympische Spelen van Rio in 2016, - na een vakantie in India.

Zijn vriendin liep tijdens de reis een infectie op en nam vervolgens op aanraden van een "alternatieve arts" een veertiendaagse antibioticakuur, maar ze hield het medicijngebruik voor zichzelf om zo aantrekkelijk mogelijk voor haar vriend te blijven, verklaarde Roberts tijdens de hoorzitting. Vervolgens is het medicijn door een aantal flinke zoenen met zijn vriendin in zijn lichaam terechtgekomen.

Vergelijkbare zaak: tennisser Gasquet

Om zijn onschuld te bewijzen liet de 28-jarige Roberts de Franse professor Pascal Kintz invliegen, wiens verklaring de Franse tennisser Richard Gasquet om dezelfde reden aan vrijspraak hielp in 2009.

Richard Gasquet

In het lichaam van Gasquet werden tijdens het toernooi in Miami sporen van cocaïne gevonden en dat was volgens de tennisser te wijten aan een aantal zoenen met een vrouw die de drugs had gebruikt.

Gasquet werd uiteindelijk door sporttribunaal CAS vrijgesproken, omdat onderzoek naar het haar Gasquets onschuld had bewezen. In het haar van de vrouw werden namelijk wel sporen van cocaïne gevonden.

Canadese polsstokhoogspringer

Ook de Canadese polsstokhoogspringer Shawn Barber ontliep in 2016 een jarenlange schorsing nadat er kleine hoeveelheden cocaïne in zijn lichaam waren gevonden na een spannende ontmoeting, vlak voordat hij aan de Amerikaanse trials zou meedoen.

Het CAS sprak Roberts uiteindelijk om dezelfde reden vrij. En zijn vriendin Alex? "Zelfs bij het slikken van een paracetamol moet ik hieraan denken", zegt ze. "Bij alles denk ik nu wel twee keer na voordat ik bij Gil in de buurt kom."

Shawn Barber is de wereldkampioen polsstokhoogspringen van 2015

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl