Bert van Marwijk met de WK-beker
NOS VoetbalAangepast

Van Marwijk: Australiërs zijn echte profs, open en direct

Bert van Marwijk gaat alsnog naar het WK. Australië heeft de 65-jarige trainer verleid tot een avontuur. Eerder plaatste hij zich met Saudi-Arabië voor de eindronde, maar Van Marwijk kwam daarna niet tot overeenstemming over een vervolg.

Komende zomer reist de voormalig bondscoach van het Nederlands elftal dus toch af naar Rusland. "Ik verheug me echt op deze samenwerking. De korte tijd die ik heb, maakt de uitdaging des te groter", laat Van Marwijk in een reactie weten.

"Als coach van Saudi-Arabië heb ik natuurlijk recent twee keer tegen Australië gespeeld. Dus ik ken de ploeg vrij goed. Het zijn echte profs, open en direct. Daar hou ik van, want zo ben ik zelf ook."

Bert van Marwijk met Mark van Bommel naast zich

De tijd richting het WK is kort. Van Marwijk: "Ik heb de spelers maar één keer bij elkaar voordat de voorbereiding echt begint. In Saudi-Arabië leggen ze de competitie dan gewoon een week stil, maar de Australische jongens spelen over de hele wereld, de meesten in Europa. Dus ik ben nu afhankelijk van FIFA-data."

De Socceroos spelen op 23 maart in Oslo tegen Noorwegen en op 28 maart in Londen tegen Colombia. "Begin mei begint dan de voorbereiding op het WK. Dan sluit iedereen na afloop van de competities aan. Dus dan druppelt het binnen."

Doel is achtste finales

Van Marwijk mikt in een poule met Frankrijk, Peru en Denemarken op het bereiken van de achtste finales. "Als je naar een WK gaat, welk land je ook coacht, wil je de eerste ronde overleven. Dat is nu ook mijn doel. Al zal dat lastig genoeg zijn."

Van Marwijk neemt Mark van Bommel, Roel Coumans en Taco van den Velde mee naar het WK. Het trio behoorde ook al tot zijn staf bij Saudi-Arabië. "Het zijn mensen die ik door en door vertrouw."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl