Kees Driehuis ANP

Kees Driehuis stopt na 29 jaar met de kennisquiz Per Seconde Wijzer. Omroep BNNVARA heeft vandaag bekendgemaakt dat het lopende seizoen van de quiz zijn laatste wordt. Daarna gaat Driehuis (66) met pensioen.

Afgelopen jaar nam hij al afscheid als vaste medewerker van BNNVARA, na een dienstverband van meer dan veertig jaar.

Naast Per Seconde Wijzer presenteerde hij ook Nova en Buitenhof. Ook was hij initiatiefnemer en eindredacteur van Zembla. Verder is hij onder meer redacteur geweest van verschillende programma's van Sonja Barend.

Klassieker

Mediadirecteur Robert Kievit van BNNVARA is vol lof: "Kees Driehuis is zo ongeveer Per Seconde Wijzer. Intelligent, scherp, ad rem, vol humor. Wij zijn hem veel dank verschuldigd voor de jarenlange presentatie van de kennisquiz, die mede dankzij hem behoort tot de klassiekers van de Nederlandse televisie", zegt Kievit tegen het ANP.

De nieuwe presentator van de kennisquiz begint in het najaar. Wie het wordt, maakt BNNVARA later bekend.

De eerste aflevering van de quiz werd overigens al in 1967 uitgezonden. Toen was Joop Simons de presentator, maar die werd ernstig ziek. Tot 1969 was Berend Boudewijn de quizmaster. Daarna duurde het twintig jaar voordat Per Seconde Wijzer weer op tv kwam.

STER reclame