Een arts demonstreert wat er gebeurt bij shakenbabysyndroom ANP
NOS Nieuws Regionaal nieuws Aangepast

Overleden baby Brunssum blijkt mishandeld

De vijf maanden oude baby uit Brunssum die vorig jaar overleed na een verblijf bij zijn oppasouders, is overleden door klappen op zijn hoofd en doordat hij heftig door elkaar werd geschud. Dat wordt het 'shaken baby syndroom' genoemd.

Onderzoek door het NFI heeft dat uitgewezen, melden bronnen aan L1. Het Openbaar Ministerie bevestigt de bevindingen uit het sectierapport.

De oppas zou zijn petekind Fabian 11 oktober in de woonkamer op het hoofd hebben geslagen, waarna de baby onwel werd. De man paste met zijn partner geregeld op het jongetje; de ouderparen waren vrienden van elkaar.

Reanimatie

De oppasouders belden de hulpdiensten pas nadat ze eerst zelf geprobeerd hadden het kindje te reanimeren. Fabian overleed later in het ziekenhuis in Maastricht. Na de dood van het kind werden de oppasouders opgepakt.

Voor het OM is de oppasvader hoofdverdachte in de zaak. Hij wordt verdacht van doodslag dan wel zware mishandeling met de dood tot gevolg. Er wordt nog onderzoek gedaan naar de geestelijke gesteldheid van de man.

Zowel hij als de oppasmoeder ontkent iets met de dood van de baby te maken te hebben, schrijft 1Limburg. De twee zijn vrijgelaten tot het begin van de rechtszaak.

STER reclame