ANP

Het dna-onderzoek onder Limburgers in de zaak-Nicky Verstappen, wordt groter dan eerder aangekondigd. Er worden volgens 1Limburg niet 15.000 mannen uit de provincie opgeroepen om wangslijm af te staan, maar ruim 22.000.

In een persbericht dat de politie vanochtend online zette, wordt gesproken over een oproep aan 22.000 mannen. De politie verwijderde het bericht snel omdat het "per ongeluk" online was gezet.

22.000 Limburgers opgeroepen voor dna-onderzoek Nicky Verstappen screenshot politie.nl

Een politiewoordvoerder zegt nu dat er meer dan 15.000 mannen zullen worden opgeroepen, maar wil verder niets zeggen over het precieze aantal. De politie zegt nog bezig te zijn met het juiste aantal mensen dat uitgenodigd wordt voor het dna-onderzoek. Daarover is ook vanavond nog overleg.

Morgen geeft de politie een persconferentie waar de definitieve cijfers van het aantal aangeschreven mannen worden bekendgemaakt. Ook worden dan de resultaten van een eerder, kleiner dna-onderzoek naar buten gebracht. Eind vorig jaar werd al aan 1500 mannen (wandelaars of mensen die in die omgeving van de Brunsummerheide op vakantie waren) gevraagd vrijwillig wangslijm af te staan.

Cold case

Het grootschalige verwantschapsonderzoek in de coldcasezaak-Verstappen begint volgende maand. De politie neemt dan wangslijm af van de mannen die nu of in 1998 woonden in de buurt van de Brunssummerheide, waar de 11-jarige Nicky werd vermoord.

Als iemand broer, vader of neef is van de man wiens sporen zijn gevonden bij het onderzoek naar de moord op Nicky, kan dat leiden naar de dader. "Als de deelnemers geen match hebben met het aangetroffen spoor, kunnen veel families worden uitgesloten", aldus de politie tegen 1Limburg. "Ook dit helpt het onderzoek enorm."

Nicky Verstappen uit Heibloem verdween tijdens een jeugdkamp op de Brunssummerheide in augustus 1998. 's Avonds ging hij om 22.00 uur slapen; de volgende ochtend bleek hij verdwenen. Een dag later werd hij dood gevonden. De dader is nooit gepakt.

STER reclame