ANP

Het grootschalige dna-verwantschapsonderzoek om de cold case van de vermoorde tiener Nicky Verstappen op te lossen gaat in februari van start. Dan worden 15.000 Limburgers opgeroepen wangslijm af te staan.

De 11-jarige Nicky Verstappen uit het dorp Heibloem verdween tijdens een jeugdkamp op de Brunssummerheide in augustus 1998. 's Avonds ging hij om 22.00 uur slapen; de volgende ochtend bleek hij verdwenen. Een dag later werd hij dood gevonden. De dader is nooit gepakt.

Het dna-onderzoek van februari is het tweede in deze moordzaak. Eind vorig jaar werd al aan 1500 mannen (wandelaars of mensen die in die omgeving op vakantie waren) gevraagd vrijwillig wangslijm af te staan.

Hollandse Hoogte

Hun dna-materiaal is vergeleken met sporen op het lichaam van Nicky. Dit deel van het onderzoek was vooral bedoeld om uit te sluiten dat deze mannen betrokken zijn bij de zaak.

Familie van de dader

Politie en justitie geven vrijdag een toelichting op de stand van zaken. Ook geven ze dan meer uitleg over het nieuwe dna-onderzoek waarmee wordt gezocht naar een broer, neef of vader van de verdachte.

Het gaat om het grootste verwantschapsonderzoek dat ooit is gehouden in Nederland, schrijft 1Limburg. Omdat elke andere vorm van onderzoek niets heeft opgeleverd, beschouwt de politie dit als de laatste kans om de dader te vinden.

STER reclame