Anna Hursey
NOS SportAangepast

Wales stuurt 11-jarige naar Commonwealth Games

Anna Hursey, nog maar elf jaar oud, mag Wales vertegenwoordigen op de Commonwealth Games. De jonge tafeltennisster maakt al langer deel uit van het nationale tafeltennisteam van Wales. Op haar vijfde begon ze met tafeltennissen.

Als tienjarige was Hursey er mede verantwoordelijk voor dat Wales een overwinning boekte tegen Kosovo in een EK-kwalificatiewedstrijd.

Hursey kijkt uit naar het grote sportevenement dat in april in Australië op de kalender staat. "Misschien is de koningin er ook, dat zou een droom zijn."

Hursey traint drie uur per dag na school en gaat af en toe een stukje hardlopen met haar vader. "Ik ben nog niet nerveus, maar dat zal wel komen als ik naar Australië ga."

Niet alleen voor de lol

De jonge tafeltennisster wil ook laten zien dat ze met een reden wordt afgevaardigd naar Australië. "Hopelijk kan ik de mensen laten zien dat ik niet alleen voor de lol ga, maar ook echt goed ben in mijn sport."

Er zijn meer voorbeelden van hele jonge sporters op grote sportevenementen. Zo was de Noorse kunstschaatster Sonja Henie ook elf jaar oud toen ze deelnam aan de Olympische Spelen in 1924. En tijdens het roeitoernooi op de Olympische Spelen in 1992 was de Spaanse stuurman in de acht een elfjarig jongetje.

De Commonwealth Games zijn een soort Olympische Spelen voor het (voormalig) Britse koninkrijk en worden eens in de vier jaar georganiseerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl