Aguero is blij na zijn goal

Manchester City naar finale League Cup

Manchester City kan zich opmaken voor de finale van de League Cup, het tweede Engelse bekertoernooi. In het sfeervolle Ashton Gate stadium won de ploeg van trainer Pep Guardiola met 3-2 van Bristol City. Twee weken geleden won Manchester City de eerste wedstrijd al met 2-1.

Bristol City hield in de eerste helft lang stand, maar kon uiteindelijk niet voorkomen dat Leroy Sané vlak voor rust nog kon scoren (van richting veranderd schot).

Vijf minuten na rust leek alle hoop om de finale te bereiken voor Bristol vervlogen. Na een snelle uitbraak schoot Sergio Aguero, op aangeven van Kevin de Bruyne, diagonaal in de verre hoek (2-0).

Vreugde bij de spelers van Manchester City

Toch kwam Bristol uit het niets terug in de wedstrijd. Na slecht uitverdedigen van Manchester City kon Marlon Pack de 2-1 binnen koppen.

Uiteindelijk De Bruyne

In de blessuretijd zorgde Aden Flint nog voor de gelijkmaker. Kevin de Bruyne zorgde er met een intikker (assist Sané) voor dat Manchester City toch nog met de winst naar huis ging.

De ploeg van Guardiola zal het op 25 februari op Wembley opnemen tegen de winnaar van de wedstrijd Arsenal-Chelsea. De eerste derby in Londen eindigde eerder deze maand in 0-0. Woensdag is de return bij Arsenal.