Minister Sessions tijdens zijn verklaring voor de Senaatscommissie, afgelopen zomer AFP

De Amerikaanse minister van Justitie Jeff Sessions is vorige week verhoord door de onderzoekscommissie van Robert Mueller. Dat heeft een woordvoerder van het ministerie gezegd. Sessions is voor zover bekend het hoogstgeplaatste lid van de regering-Trump dat door Mueller is verhoord.

Sessions was betrokken bij Trumps campagne tijdens de presidentsverkiezingen. Mueller onderzoekt onder meer mogelijke banden tussen het campagneteam van Trump en Rusland. Ook bekijkt Mueller of sprake was van belemmering van de rechtsgang toen Donald Trump FBI-directeur James Comey ontsloeg.

Het verhoor van Sessions zou enkele uren geduurd hebben en vond plaats achter gesloten deuren. De inhoud van het gesprek is onbekend.

Omdat Sessions betrokken was bij Trumps campagne bemoeit hij zich in zijn hoedanigheid als minister niet met het onderzoek van Mueller. De verantwoordelijkheid voor dat onderzoek is overgedragen aan Rod Rosenstein, de tweede man op het ministerie van Justitie. Dit tot onvrede van Trump, die Sessions onder meer een stommeling noemde.

STER reclame