NOS VoetbalAangepast

Na bijna 14 jaar is Van Persie terug: blij met dit nieuwe avontuur

Na bijna 14 jaar is Van Persie terug bij Feyenoord

Bijna veertien jaar geleden vertrok hij als veelbelovend talent naar het grote Arsenal. Vandaag is Robin van Persie teruggekeerd in De Kuip, waar hij zijn handtekening heeft gezet onder een contract dat hem tot de zomer van 2019 als speler aan Feyenoord bindt. "Ik ben heel blij met dit nieuwe avontuur."

Van Persie voelde zich goed tijdens zijn presentatie. Grappend over, maar ook onder de indruk van de vele aandacht liet hij weten gelukkig te zijn met de terugkeer op het oude nest. "Deze nieuwe fase in mijn carrière maakt mij excited", zei de aanvaller, die ook op de Rotterdamse straten positieve reacties krijgt. "Heel veel mensen vinden het tof dat ik terug ben. Dat doet wel wat met mij."

Van Persie: heel blij om terug te zijn

De laatste weken werden er vraagtekens gezet bij de fitheid van de aanvaller. "De afgelopen twee weken heb ik voor mijzelf getraind. Dat is niet ideaal, want ik denk dat je fit wordt van goede trainingen en wedstrijdminuten. Dat is het doel de komende periode."

Daar kan hij woensdag al aan werken als Van Persie, die net als in zijn vorige tijd bij Feyenord met rugnummer 32 gaat spelen, zijn rentree kan maken tegen FC Utrecht. "Er is een goede kans dat ik bij de selectie zit, maar dat bekijken wij morgen. Vandaag was mijn eerste training en dat ging goed. Ik voelde me heel lekker."

Van Persie over fitheid: voelde me lekker op eerste training

Rol van mentor

Van Persie wil met zijn ervaring een mentor zijn voor de jonge spelers bij Feyenoord. "Ik wil de nieuwe generatie een beetje op weg helpen. Laten zien hoe ik voor mijn sport leef en hoe ik mijn leven invul."

"Ik heb het geluk gehad dat ik tegen jongens als Dennis Bergkamp, Thierry Henry en Patrick Vieira kon opkijken. De hiërarchie in een groep is belangrijk, dat je kunt opkijken tegen een speler die veel heeft gemaakt. Nu ben ik toevallig die speler bij Feyenoord."

Robin van Persie samen met zijn gezin in De Kuip

Van Persie trok in 2004 de deur van De Kuip achter zich dicht. Na een rondreis van veertien jaar langs Londen, Manchester en Istanbul is de aanvaller die op 18-jarige leeftijd debuteerde terug in Rotterdam. "Niet alleen ikzelf, maar ook mijn vrouw en kinderen zijn blij weer terug te zijn. Dit is de perfecte match voor iedereen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl