Klaas-Jan Huntelaar maakte zijn tiende treffer tegen Feyenoord

Ten Hag debuteert bij Ajax met simpele zege in Klassieker

Ajax heeft voor de tweede keer dit seizoen de Klassieker gewonnen. Met voor het eerst Erik ten Hag op de bank waren de Amsterdammers met 2-0 te sterk voor Feyenoord, dat ruim een halfuur met een man minder speelde.

Door de zege blijft Ajax in het spoor van koploper PSV. De Eindhovenaren wonnen door een late goal van Luuk de Jong met 2-1 bij Heracles Almelo en hebben een voorsprong van vijf punten.

De achterstand van Feyenoord op rivaal Ajax is nu twaalf punten.

  • Pro Shots
    De spelers van Ajax en Feyenoord kwamen met speciale shirts het veld op om de zieke Willem van Hanegem te steunen
  • ANP Pro Shots
    Erik ten Hag en Giovanni van Bronckhorst groeten elkaar

Ten Hag, de eerste trainer die in de Klassieker debuteerde, kwam niet met een verrassende opstelling op de proppen, al liet hij wel de Argentijnse linksback Nicolás Tagliafico zijn Ajax-debuut maken.

Ajax was in de tegenvallende eerste helft de bovenliggende partij, al werd het mede door het goede verdedigen van Feyenoord amper gevaarlijk. De bezoekers hielden vooral tegen. Het tempo in balbezit bij Ajax was te laag om Feyenoord te laten wankelen.

Het venijn zat in de staart. Vlak voor rust bracht doelman André Onana knap redding op een kopbal van Steven Berghuis, waar een splijtende pass van Jean-Paul Boëtius aan voorafging.

  • Pro Shots
    Donny van de Beek na zijn openingstreffer tegen Feyenoord
  • Pro Shots
    Berghuis kopt in, Onana redt

Direct daarna was ook Ajax tweemaal dicht bij een goal, maar de inzet van David Neres was te slap en de poging van Justin Kluivert eindigde op het lichaam van Donny van de Beek.

Twee goals in korte tijd

Diezelfde Van de Beek was vlak na rust wel trefzeker. Na voorbereidend werk van Tagliafico schoot hij de bal door de benen van Brad Jones binnen.

Drie minuten later werd de marge door Klaas-Jan Huntelaar verdubbeld. Hij kopte raak op aangeven van Joël Veltman en maakte zo zijn tiende treffer in de Klassieker, één meer dan Johan Cruijff en Marco van Basten.

Feyenoord had het lastig en het werd er niet makkelijker op toen Nicolai Jørgensen na een uur zijn tweede gele kaart kreeg. De bezoekers konden geen vuist meer maken en omdat ook Ajax weinig meer liet zien viel er weinig meer te genieten.

Vlak voor tijd gunde Ten Hag aankoop Tagliafico een publiekswissel. Hij werd tevens uitgeroepen tot Man van de Wedstrijd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl