Vreugde bij de spelers van Roda JC na de gelijkmaker

Roda JC op valreep naast FC Twente

Roda JC en FC Twente zijn 2018 met een gelijkspel gestart: 1-1. De bezoekers uit Enschede, met nieuwkomer Adam Maher in de basis, gaven in de slotfase een voorsprong uit handen.

Roda JC opende het sterkst met een knal van Adil Auassar (redding in twee instanties van doelman Joël Drommel) en een schuiver voorlangs van Henk Dijkhuizen.

De beste kans was echter voor Twente. Op slag van rust trof Tom Boere via de benen van keeper Hidde Jurjus de paal.

Haris Vuckic juicht na zijn openingstreffer

Na rust zette Haris Vuckic Twente verdiend op 1-0 na een mooie combinate met Oussama Assaidi. Daarna trof Boere oog in oog met Jurjus weer de paal, terwijl twee medespelers ook vrij stonden.

Twente leek de wedstrijd op dat moment in handen te hebben, maar Roda JC gaf zich nog niet gewonnen en werd naarmate het einde van de wedstrijd dichterbij kwam, steeds gevaarlijker.

Met kunst- en vliegwerk voorkwam Drommel in de laatste tien minuten een paar keer de gelijkmaker, maar met nog een minuut op de klok had hij geen antwoord op de kopbal van Dani Schahin uit een voorzet van Rosheuvel.