Nacho Monreal maakte de 1-0 voor Arsenal en was betrokken bij de 2-0 en 3-0
NOS VoetbalAangepast

Arsenal snel klaar met Palace, ook United wint

Arsenal heeft zichzelf een flinke opsteker bezorgd na een serie tegenvallers in de competitie en de uitschakeling in het toernooi om de FA Cup. De Gunners, in de Premier League naar zesde plaats afgezakt, wonnen in eigen huis met 4-1 van Crystal Palace, dat zich aanvankelijk geen raad wist in het Emirates Stadium.

Arsenal, dat zonder de op een snel vertrek aansturende spits Alexis Sanchez aantrad, had al na zes minuten de 1-0 te pakken. De door de Palace-defensie over het hoofd geziene Nacho Monreal kon ongehinderd een hoekschop binnenkoppen.

Ook in de uitverkoop is er weinig belangstelling voor de Alexis Sanchez-shirts

De Spanjaard voegde daar binnen tien minuten twee assists aan toe, waarvan achtereenvolgens Alex Iwobi en Laurent Koscielny profiteerden. In de 22ste minuut bracht Alexandre Lacazette, fraai vrijgespeeld door een hakje van Mesut Özil, de 4-0 op het scorebord.

Na de pauze ging Arsenal een stuk minder geconcentreerd te werk en stond het Crystal Palace, waarvan een kleine maand geleden op Selhurst Park met 3-2 werd gewonnen, enkele kansen toe. Die voor Luka Milivojevic was niet de makkelijkste, maar hij controleerde de bal knap met de borst en passeerde doelman Petr Cech met een volley uit de draai.

Martial bezorgt United drie punten

Ook Manchester United, de nummer twee op de ranglijst, greep drie punten. Op bezoek bij Burnley, achter de Engelse topzes de 'best of the rest', werd met 1-0 gewonnen. Matchwinnaar werd Anthony Martial, die in de 54ste minuut na een knappe pass van Romelu Lukaku de kruising vond.

Anthony Martial schiet Manchester United naar een voorsprong

Luttele minuten later was de stand bijna alweer in evenwicht. De vrije trap van Johann Berg Gudmundsson eindigde echter tegen de lat in plaats van net eronder.

Eerder op de dag toonde Chelsea zich met 4-0 een forse maat te groot voor Brighton & Hove Albion, de nieuwe club van Jürgen Locadia. En in het begin van de avond speelt koploper Manchester City nog een thuiswedstrijd tegen Newcastle United.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl