Bobsleeër Ivo de Bruin in actie
NOS SportAangepast

Bobsleeërs De Bruin en Franjic verrassen bij wereldbekerfinale

Bobsleeër Ivo de Bruin heeft het wereldbekerseizoen in de tweemansbob stijlvol afgesloten. De Nederlandse piloot eindigde bij de wereldbekerfinale in Königssee met remmer Janko Franjic als elfde, veruit het beste resultaat deze winter. En het beste resultaat voor De Bruin in vijf jaar.

De Bruin wist zich deze winter met zijn team zowel in de twee- als de viermansbob niet te plaatsen voor de Olympische Spelen in Pyeongchang. Het team begon het seizoen met een flinke materiaalachterstand en pas na de jaarwisseling kwam daar verbetering in.

Om naar de Spelen te mogen, moest het team van De Bruin twee weken geleden in de top-12 van het wereldbekerklassement staan. Door de moeizame start bleven de Nederlanders daar ver van verwijderd.

Verbetering einde seizoen

Inmiddels beschikt De Bruin over goed materiaal. Dat was in Königssee te zien. In de eerste run zette hij de vijftiende tijd neer. In de tweede run nestelde hij zich in de top-10 (negende tijd), waardoor hij in het klassement naar de elfde plaats steeg. De twintigste plaats was tot Königssee het beste resultaat van de Nederlanders in de tweemansbob.

De laatste wereldbekerwedstrijd werd gewonnen door de Duitse combinatie Francesco Friedrich en Thorsten Margis.

Zondag staat de laatste wereldbekerwedstrijd in de viermansbob op het programma.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl