Tien jaar cel voor Belgische ouders 'balkonjongetje'

Aangepast
Archiefbeeld van een Belgische ambulance AFP

Het Belgische stel dat hun 6-jarig zoontje twee jaar geleden urenlang in de vrieskou op het balkon liet staan, is in hoger beroep veroordeeld tot tien jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf.

De straf valt hoger uit dan bij de rechtbank. Daar kreeg de moeder zes jaar cel onvoorwaardelijk en de stiefvader vijf jaar waarvan de helft voorwaardelijk. Het incident vond plaats op Tweede Kerstdag in de Brusselse gemeente Sint-Joost-ten-Node.

Omdat hij zelf 's nachts in de keuken eten had gepakt, zetten de ouders het jongetje in zijn pyjama op het balkon, waar ze hem 15 uur lang alleen lieten. Toen hij het bewustzijn verloor, belden ze een ambulance en zeiden ze dat hij was gevallen. Het kind werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Zijn lichaamstemperatuur was nog maar 27,2 graden en hij was ernstig ondervoed. De jongen overleefde het ternauwernood.

Ook zijn tweelingzus vertoonde tekenen van mishandeling. Het stel zou de kinderen geregeld voor straf geen eten hebben gegeven of onder een koude douche hebben gezet. Deskundigen zeggen dat de moeder een perverse en manipulatieve persoonlijkheid heeft. Zij zit sinds de mishandeling gevangen. De kinderen zijn uit huis geplaatst.

STER Reclame