Een vrolijke Yassin Ayoub ANP Pro Shots

Hij blijft maar lachen, Yassin Ayoub. Voor het eerst staat hij voor de NOS-camera na de ondertekening van zijn contract bij Feyenoord. "Hèhè, dat harde werken is niet voor niets geweest."

De transfer werd woensdag officieel naar buiten gebracht. Ayoub vertrekt na dit seizoen naar Rotterdam, waar hij voor vier jaar tekende. Vraag de huidige middenvelder van FC Utrecht naar zijn toekomstige club en hij begint meteen te stralen.

"Er is in het verleden al wat contact geweest. Vanaf dat moment heb ik toch altijd met een schuin oog naar Feyenoord gekeken. Toen ze serieus bij mij aanklopten, kreeg ik een grote lach. Ik ben blij dat ik na zo lang hard werken nu de kans krijg bij een topclub."

Ayoub over Feyenoord: hèhè, hard werken niet voor niets geweest

Want dat was toch waar hij al die tijd al op hoopte. Na een aantal jaar maakte hij begin 2013 zijn debuut in het eerste van Utrecht. Vanaf die wedstrijd is het snel gegaan. Ayoub werkte zich van basisspeler op tot dragende kracht in een goed presterend elftal.

En dat viel ook grotere clubs op, al bleef het bij de Nederlandse topclubs lang stil. Het Turkse Bursaspor had van de zomer een lucratief contract voor hem klaarliggen, maar Utrecht liet hem niet gaan.

Keuze voor zijn gezin

Met de keuze voor Feyenoord blijft Ayoub bewust in Nederland. "Ik heb twee kleine kindjes: eentje van één jaar en eentje van twee jaar. Je moet ook aan je gezin denken. En ik ben 23, dat is een mooie leeftijd voor een stap naar een topclub in de eredivisie. Daar kan je jezelf ook weer in de kijker spelen."

Het is een keus gemaakt met zijn hart, zo blijkt. "De een maakt de keuze om zijn portemonnee te vullen, de ander kiest meer voor zijn gevoel en zijn familie. Ik denk dat ik dat laatste doe", aldus Ayoub.

"Mijn kinderen moeten nog naar school om zich te ontwikkelen. Wil je dan in bijvoorbeeld Turkije zijn of een ander ver land? Daar verdien je misschien veel, maar als je op de bank terecht komt, heb je geen moeder in de buurt die je even een schouderklopje komt geven."​

Vorig seizoen speelde hij bij FC Utrecht nog samen met Sofyan Amrabat, die hij na de zomer weer tegenkomt bij Feyenoord. Ook Karim El Ahmadi kent hij, mede via het Marokkaanse elftal, goed. "Die jongens hebben me gefeliciteerd. Sofyan vertelde me dat je pas beseft hoe groot Feyenoord is, als je er bent."

Ayoub wil nu de focus weer leggen op Utrecht. Al zal hem de komende week nog wel veel worden gevraagd over zijn nieuwe club. Komende woensdag komt Feyenoord namelijk op bezoek in de Galgenwaard.

"Het is heel leuk dat ik hierna Feyenoorder genoemd kan worden, maar ik ben nu nog een Utrechter."

Karim El Ahmadi, Sofyan Amrabat en Yassin Ayoub bij het Marokkaanse elftal ANP Pro Shots

STER reclame