De onthoofde pop
NOS NieuwsAangepast

Onthoofde pop bij Amsterdamse moskee: 'Weerzinwekkende daad'

Bij een moskee in Amsterdam is vannacht een onthoofde pop neergelegd. Het hoofd van de pop was opgehangen en aan de pop hing ook een briefje, waarin wordt gezegd dat "de islamisering moet stoppen". Ook stond er de tekst "geen megamoskee in Noord".

Volgens de politie is de pop er vannacht tussen 23.00 en 08.00 uur neergelegd. "De pop is in beslag genomen en wordt uitgebreid op sporen onderzocht", zegt een woordvoerder. De politie bekijkt daarnaast camerabeelden en is bezig met een buurtonderzoek.

Op Twitter wordt de actie geclaimd door een groep die zich Rechts in Verzet noemt. De politie zegt die tweet en de afzender daarvan ook te onderzoeken.

'Laffe aanslag'

De moskee spreekt in een schriftelijke reactie van een weerzinwekkende daad. "Natuurlijk zijn we geschrokken en veroordelen we deze laffe aanslag. Maar we laten ons niet intimideren en tegen elkaar uitspelen. Uiteraard zullen we onze achterban duidelijk maken dat het hier gaat om acties van haatdragende mensen die moslims en niet-moslims tegen elkaar willen uitspelen. Wij zullen ons hiertoe niet laten verleiden."

De moskee wil samen met een ander islamitisch gebedshuis in Amsterdam fuseren en een grote moskee laten bouwen in Amsterdam-Noord, met 600 bidplekken. De gemeenteraad gaf daar in december toestemming voor.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl