Eden Hazard en Willy Caballero bezorgden Chelsea de winst in de penaltyserie

FA Cup: Chelsea moet tot het uiterste gaan tegen Norwich

Chelsea heeft met hangen en wurgen de vierde ronde van de FA Cup bereikt.

Na de 0-0 op Carrow Road had Chelsea ook in de replay op het eigen Stamford Bridge alle moeite met de opponent die een divisie lager speelt en daar dertiende staat. Na negentig minuten en de verlenging was het 1-1. Pas na strafschoppen viel de beslissing in het voordeel van Chelsea.

In de 55ste minuut zette Michy Batshuayi Chelsea op voorsprong. Diep in blessuretijd zorgde Norwich voor een stunt door via Jamal Lewis op gelijke hoogte te komen. Lewis kopte de bal met zijn achterhoofd in het doel.

Ook in de verlenging lukte het Chelsea niet het verschil te maken en zag bovendien aanvallers Pedro en Álvaro Morata met een tweede gele kaart vertrekken.

In de strafschoppenserie werd Chelsea-doelman Willy Caballero de held door de inzet van Nélson Oliveiro te stoppen, waarna Eden Hazard de beslissende strafschop binnen schoot.