Erwin Koeman
NOS VoetbalAangepast

Erwin Koeman laat broer Ronald Oranje alleen opknappen

Erwin Koeman vindt het tijd om uit de schaduw van zijn broer Ronald te treden. Na het ontslag van Ronald bij Everton weet Erwin wel hoe zijn toekomst eruit gaat zien. "Ik wil weer op eigen benen staan. Het liefst in het buitenland."

Dus mocht Ronald de nieuwe bondscoach van Oranje worden, dan zal Erwin niet zijn assistent worden. Van ruzie is geen sprake. Integendeel. Erwin: "We hebben ruim drie jaar prima samengewerkt. Maar nu scheiden onze wegen zich weer. Ik voel me nog steeds hoofdtrainer."

Koeman en Koeman bij Oranje? 'Nee, dat is uitgesloten'

Engeland

Erwin Koeman (56) was al hoofdtrainer bij RKC, Feyenoord, FC Utrecht, FC Eindhoven en bondscoach van Hongarije voordat hij in 2014 met zijn twee jaar jongere broer naar Engeland vertrok. Eerst twee succesvolle jaren bij Southampton en daarna het mislukte hoofdstuk bij Everton.

"Het waren prachtige jaren in de sterkste competitie ter wereld. We hebben ons drie keer gekwalificeerd voor Europees voetbal. Het is uitstekend geweest en een prachtige ervaring."

Bondscoach

Ronald wordt door velen gezien als de ideale bondscoach van Oranje. Maar dat is er nog steeds niet van gekomen. Erwin houdt een pleidooi voor zijn broer. "Dit is het ideale moment voor hem. Hij heeft de ervaring, ook in het buitenland. Als ik de KNVB was, zou ik het wel weten. Maar er zijn gekkere dingen gebeurd in de voetballerij."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl