NOS VoetbalAangepast

El Hamdaoui en Maher bij FC Twente: er is werk aan de winkel

El Hamdaoui en Maher bij FC Twente: er is werk aan de winkel

FC Twente heeft binnen drie dagen twee Nederlands-Marokkaanse voetballers aangetrokken met een roemrucht verleden bij AZ. Na Adam Maher op maandag tekende vandaag Mounir El Hamdaoui in Enschede een contract voor de rest van het seizoen.

Beide spelers, die ook trainer Gertjan Verbeek nog kennen uit Alkmaar, kwamen dit seizoen nog maar weinig aan spelen toe. De 24-jarige Maher kwam in de eredivisie bij PSV niet verder dan één minuutje als invaller, de 33-jarige El Hamdaoui hield dit seizoen zijn conditie op peil bij AZ en Jong FC Twente nadat hij transfervrij uit het Midden-Oosten was vertrokken.

El Hamdaoui tekent in Twente: ik ben hier om te presteren

Maher wil zich het komende half jaar bij Twente in de kijker spelen. "Ik wil iets neerzetten bij FC Twente", zegt hij ambitieus. "Ik wil Twente naar een hogere plek schieten. En ik wil laten zien wat ik kan."

Bij El Hamdaoui, die al een lange carrière achter zich heeft, hoeft dat niet zo nodig. "Ik ben niet bezig met mezelf in de kijker te spelen. Ik ben hier om te presteren en om het team te helpen."

Werk aan de winkel

En hulp kan FC Twente wel gebruiken. De club staat momenteel zestiende in de eredivisie en daar worden ze in Enschede niet blij van. "Als ik naar de ranglijst kijk, begrijp ik nog steeds niet dat ze zo laag staan", zegt Maher. "We moeten er met het hele team alles aan doen om hogerop te komen."

"Er is absoluut werk aan de winkel", bevestigt El Hamdaoui. "Zo'n grote club als Twente hoort niet op de zestiende plaats thuis. Deze spelersgroep heeft genoeg kwaliteiten. Daarmee ga ik ze ook een beetje helpen."

Maher wil bij FC Twente laten zien wat hij kan

Voor Maher was trainer Verbeek een belangrijke reden om naar Twente te komen; bij AZ maakte Maher zijn debuut onder Verbeek. "Ik heb bij AZ altijd vertrouwen van hem gekregen. Hij is altijd duidelijk en eerlijk naar mij geweest."

Ook El Hamdaoui kent de trainer nog uit die tijd, hoewel hij kort na de aanstelling van Verbeek in 2010 naar Ajax verhuisde. "We hebben een goede band. Hoe hij me weet te prikkelen? Ik denk dat ik mezelf wel goed weet te prikkelen. Hij is natuurlijk de trainer, hij geeft opdrachten. Maar uiteindelijk moet je jezelf prikkelen."

Volgend seizoen

Waar Maher misschien hoopt na een half jaar in Enschede weer een stapje hoger te kunnen zetten, kijkt de negen jaar oudere El Hamdaoui nog niet zo ver vooruit. "Je kunt nooit plannen hoe het allemaal gaat. Ik zie het wel, ik voel dat ik nog hartstikke fit ben en wil zo lang mogelijk blijven voetballen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl