Het slachtoffer, Zainab Ansari AFP

Bij de Oost-Pakistaanse stad Lahore is een man opgepakt op verdenking van verkrachting van en moord op een 7-jarig meisje. De zaak leidde tot woedende protesten tegen de regering en de justitie, die ervan beschuldigd worden niets te doen tegen het misbruik van kinderen.

Vrouwen in Pakistan zijn in actie gekomen om het probleem van seksueel misbruik van kinderen bovenaan de politieke agenda te krijgen. Ze wijzen erop dat slachtoffers met de nek worden aangekeken als ze zich uitspreken.

Vuilnisbelt

Het slachtoffer, Zainab Ansari, werd vier dagen na haar vermissing op een vuilnisbelt gevonden. Ze werd ontvoerd toen ze op weg was naar een koranschool. Lijkschouwing bracht aan het licht dat ze was aangerand, verkracht en gemarteld voor ze gewurgd werd.

Het nieuws over de arrestatie is naar buiten gebracht door twee politieofficieren. Tientallen mensen zijn ondervraagd. De aangehouden man wordt beschouwd als de hoofdverdachte.

Laks politieoptreden

De moord- en verkrachtingszaak in Kasur, bij Lahore, is al de twaalfde in een jaar tijd. De bevolking is bang dat in de stad een seriemoordenaar actief is.

Bij demonstraties vorige week in Kasur tegen het lakse politieoptreden in misbruikzaken werden vorige week twee betogers doodgeschoten.

Aan de andere kant van Pakistan, in de noordelijke stad Mardan, bij Peshawar, is ook een geval bekendgemaakt van moord en verkrachting van een kind. Een meisje van 4 is een dag na naar vermissing gevonden. Ook zij was verkracht en gewurgd. Familieleden stellen dat de politie aanvankelijk heeft verzwegen dat het kind ook verkracht was.

STER reclame