NOS VoetbalAangepast

PSV haalt met Romero ook een stukje Falcao binnen

  • Pro Shots
    Maxi Romero, de aanwinst van PSV in Florida
  • Pro Shots
    Maxi Romero en Bart Ramselaar in Florida op de tribune
  • Pro Shots
    Maxi Romero

Het grote voorbeeld van PSV-aanwinst Maximiliano Romero is niet een van zijn Argentijnse landgenoten Lionel Messi, Gonzalo Higuaín of Carlos Tévez, maar de Colombiaan Radamel Falcao van AS Monaco.

"Ik ben altijd een fan van hem geweest. Ik bewonder hem, hij is mijn voorbeeld", liet de 19-jarige aanvaller dinsdag weten bij de nieuwjaarsreceptie van PSV, waar hij gepresenteerd werd.

Bijnaam

De bijnaam van Falcao, die furore maakte als doelpuntenmachine van Atlético Madrid, is El Tigre. Zo wordt Romero ook genoemd. Komt dat ook door Falcao? "Inderdaad..."

PSV haalt met Romero ook een stukje Falcao binnen

Romero sloot in de winterstop aan bij PSV en werd al snel vrienden met de andere Zuid-Amerikaanse spelers in de selectie: Santiago Arias, Gastón Pereiro, Mauro Júnior en Hirving Lozano.

"Ja, ik heb al goede vrienden, de latino's. Santi, Gastón, Mauro en Chucky", zo noemt Romero ze. "Wij trekken veel met elkaar op en kunnen het goed met elkaar vinden."

Popelen

PSV is de eerste buitenlandse club voor de Argentijn. Is hij niet bang zo ver van huis? "Nee, niet bang. Ik sta te popelen om het veld in te mogen en hier te laten zien wat ik in Argentinië al presteerde."

Arias tolkt bij swingende presentatie Romero

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl