Martin van Geel: Van Persie moet voortrekker worden

"Feyenoord is eruit met Robin van Persie." Dat heeft de nieuwe directeur Jan de Jong dinsdagmiddag vol trots bekendgemaakt op de nieuwjaarsreceptie. "Alleen moet Van Persie er zelf nog uit komen met zijn club Fenerbahçe."

Dat zal geen eenvoudige zaak worden. Vanochtend liet de manager van de Turkse club weten dat advocaten van beide partijen inderdaad in gesprek zijn.

Technisch directeur Martin van Geel van Feyenoord houdt daarom nog altijd een slag om de arm: "Zolang er nog geen handtekening onder het contract staat, kan er van alles gebeuren. Het is aan Fenerbahçe en Van Persie. Het kan zo beklonken zijn, maar ook nog een paar dagen duren."

Van Persie raakte bij Fenerbahçe uit de gratie, omdat hij in augustus tegen de zin van zijn werkgever in toch naar Oranje was gegaan voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk. Hij liep als invaller in het Stade de France een knieblessure op en kwam sindsdien niet meer in actie.

Voortrekkersrol

Wel wil van Van Geel vooruitlopen op de rol die Van Persie moet gaan vervullen. "Hij heeft een enorm aanzien bij de andere spelers. Wij verwachten van hem een voortrekkersrol, zoals Dirk Kuyt dat deed. Alleen zal hij dat anders invullen."

Dat Van Persie al sinds eind augustus geen duel meer heeft gespeeld, baart Van Geel geen zorgen. "Hij is fit. Al zal het wel even tijd vergen om hem ook wedstrijdfit te krijgen."

Terug in Rotterdam-Zuid

De carrière van Van Persie begon bij Excelsior. Op zijn dertiende plukte Feyenoord hem daar weg. In 2002 maakte hij zijn debuut in de hoofdmacht van Feyenoord.

Robin van Persie ANP

Een paar maanden later stond de eigenwijze jongeling met de UEFA Cup in zijn handen en werd hij uitgeroepen tot Nederlands Talent van het Jaar.

In de zomer van 2004 verliet Van Persie De Kuip voor een overstap naar Arsenal.

Feyenoord-directeur: wij zijn eruit met Van Persie

STER reclame