"De kinderen in de bus zaten onder het bloed"

In de buurt van Heidelberg in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg is een ongeluk gebeurd met een schoolbus. Er zijn 48 gewonden, van wie 43 kinderen. Tien gewonden zijn met ernstige verwondingen naar ziekenhuizen in de buurt gebracht, vijf of zes van hen, allemaal kinderen, zouden er slecht aan toe zijn. Zij zaten voorin de bus.

Het ongeluk gebeurde in het stadje Eberbach. Door nog onbekende oorzaak raakte de bus van de weg en botste, vermoedelijk zonder te remmen, op enkele auto's. Uiteindelijk kwam de bus tot stilstand tegen de muur van een winkelpand.

De voorkant van de schoolbus werd daarbij flink ingedeukt, maar de chauffeur van de bus raakte alleen lichtgewond. Hij wordt gehoord door de politie. Ook de chauffeur van een busje raakte gewond.

Banken losgeschoten

In de bus zijn banken losgeschoten en naar voren geklapt. Rond de bus lagen metaaldelen van de bus zelf en van de auto's die door de bus geraakt waren.

De politie roemde de bewoners in Eberbach, die direct de handen uit de mouwen staken en hulp boden. Velen maakten hun garage of inrit vrij, zodat de hulpdiensten goed hun werk konden doen.

De schoolbus brengt elke ochtend kinderen uit de omliggende dorpen naar Eberbach, dat ongeveer twintig kilometer ten oosten van Heidelberg ligt.

STER reclame