Donis Avdijaj op de bank bij Schalke 04 Pro Shots

Roda huurt supertalent van Schalke

time icon Aangepast

In de strijd om lijfsbehoud krijgt Roda JC hulp van een aanvaller van Schalke 04. De hekkensluiter in de eredivisie huurt de 21-jarige Donis Avdijaj tot het einde van het seizoen van Schalke 04.

In 2014 gold de Duits-Kosovaarse Avdijaj als een van de grootste talenten in Duitsland. Hij was Duits jeugdinternational, maakte in die periode 76 goals in 77 duels in de jeugd van Schalke 04 en zat een maand na zijn achttiende verjaardag in de wedstrijdselectie van Schalke voor het Champions League-duel met Chelsea.

Nadat Liverpool naar zijn diensten had geïnformeerd, besloot Schalke een gelimiteerde afkoopsom in zijn contract op te nemen van 49 miljoen euro.

Opvallend

Sindsdien viel de technisch begaafde aanvaller meer op door zijn gedrag buiten de lijnen, dan zijn prestaties erbinnen. Zo reed hij, vermoedelijk tijdens een straatrace, zijn sportwagen ter waarde van bijna 160.000 euro in de prak.

Avdijaj kwam tot 12 duels in de Bundesliga en de Europa League en werd tussendoor anderhalf jaar uitgeleend aan het Oostenrijkse Sturm Graz.

Wel maakte hij in 2017 - na een eerdere flirt met EK-deelnemer Albani├ź - zijn interlanddebuut voor Kosovo in het WK-kwalificatieduel met IJsland in Reykjavik (2-1). Daarna leed hij met Kosovo ook nog een nederlaag tegen Turkije (4-1).

Donis Avdijaj mocht acht minuten meedoen in de verlenging van de kwartfinales van de Europa League tegen Ajax Pro Shots

Ngombo

Avdijaj is de tweede aanvallende versterking van Roda JC binnen een week. Eerder werd de Belg Maecky Ngombo teruggehaald naar Kerkrade.

STER Reclame