Alexander Isak protesteert
NOS VoetbalAangepast

Dortmund speelt gelijk zonder probleemkind Aubameyang

Borussia Dortmund is in eigen huis niet verder gekomen dan een 0-0 gelijkspel tegen VfL Wolfsburg. Het gemis van Pierre-Emerick Aubameyang deed zich gelden.

Niet de wedstrijd, maar enfant terrible Aubameyang zal maandag de voorpagina's van de sportkaternen sieren.

De sterspeler van BVB miste zaterdag een teambespreking en werd uit de selectie gezet. Dat overkwam hem in zijn Dortmund-tijd al twee keer eerder.

Omdat ook Christian Pulisic ontbrak - wegens een spierblessure - maakten Jadon Sancho (17) en Alexander Isak (18) hun opwachting in de basis.

Vertwijfeling bij Andrej Jarmolenko

De thuisploeg kreeg via Andrej Jarmolenko de grootste mogelijkheden, maar zowel voor als na rust faalde de Oekraïner opzichtig. Isak en Sancho raakten de paal.

Wolfsburg, met Paul Verhaegh als aanvoerder, maar zonder de geblesseerde Jeffrey Bruma en de uit de gratie geraakte Riechedly Bazoer, beet af en toe ook van zich af.

Zo stuitte Daniel Didavi op doelman Roman Bürki, had aanwinst Renato Steffen het vizier niet op scherp staan en zag William een schot door Bürki over het doel getikt worden.

Beide ploegen schieten met het behaalde punt weinig op. Borussia Dortmund staat nu vierde, terwijl Wolfsburg terug te vinden is op de twaalfde positie.

Rheinderby

Eerder op de dag eindigde de beladen 'Rheinderby' tussen 1. FC Köln en Borussia Mönchengladbach in 2-1.

Simon Terodde maakte diep in blessuretijd de winnende treffer, waardoor hekkensluiter Köln pas de tweede zege van het seizoen boekte.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl