Sjinkie Knegt had alle reden tot lachen in Dresden
NOS SchaatsenAangepast

Knegt hoopt dat het in Pyeongchang nóg beter kan

Sjinkie Knegt was dit weekeinde heer en meester in Dresden. De Fries werd voor de derde keer Europees kampioen shorttrack, won de individuele Europese titels op de 500, 1.000 en 1.500 meter en was met Nederland ook nog eens de snelste van Europa op de aflossing.

Wat moeten zijn concurrenten hier niet van denken met het oog op de Olympische Spelen in Pyeongchang? "Ik hoop dat ze zich allemaal doodgeschrokken zijn", lacht Knegt. "Het is natuurlijk allemaal ontzettend goed gegaan, maar ik hoop dat het straks nog beter kan."

Knegt hoopt dat het in Pyeongchang nóg beter kan

Knegt reed een vlekkeloos individueel toernooi in Dresden en had in de afsluitende aflossingsfinale nog energie genoeg om Nederland met een fenomenale eindsprint naar het goud te leiden.

"Ik was wel moe en het ging in die finale ook nog ontzettend hard. Maar ik voelde me ontzettend goed. Ik zat op een gegeven moment achter een Hongaar die volle bak ging en ik dacht: als dit alles is, dan vreet ik je straks wel op."

In de voorlaatste ronde nam Knegt de koppositie over van de Rus Viktor An en finishte vervolgens met een ruime voorsprong. "Ik kreeg een onwijs goeie duw van Daan Breeuwsma en kon nog maar één ding doen: zo hard mogelijk schaatsen. Het is fantastisch om op deze manier ook nog de relay te winnen met z'n vieren."

Na de zegetocht in Dresden gaat de blik van Knegt nu helemaal op de Olympische Spelen. De shorttrackploeg van bondscoach Jeroen Otter is nog tien dagen in Nederland, dan volgt een trainingskamp op hoogte in Japan. Anderhalve week later gaat de reis naar Pyeongchang.

"Nu gaan we ons echt wel focussen op de Spelen", glimlacht Knegt. "Maar ik ga me nog niet helemaal afsluiten en me blindstaren op trainen en schaatsen. Dat zal niet werken. Ik ga ook wel dingen doen die ik zelf leuk vind. Als we dan vertrekken naar Azië, kan de knop volledig om."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl