AFP
NOS NieuwsAangepast

Mannenmodellen beschuldigen topfotografen van misbruik

Vijftien mannelijke modellen en voormalige modellen beschuldigen de fotografen Mario Testino en Bruce Weber van seksueel misbruik tijdens fotosessies. Die spreken dat tegen, maar uitgeverij Condé Nast heeft de samenwerking met de twee topfotografen alvast opgeschort.

Hoofdredacteur Anna Wintour zegt dat haar modeblad Vogue voorlopig geen nieuw werk van de fotografen zal opnemen.

De beschuldigingen gaan over de jaren 90.

Volgens een medewerker was seksueel misbruik "een constante realiteit" bij fotosessies. De modellen klagen over ongewenste aanrakingen, molestatie, dwingend gedrag en onnodige naaktheid. Een van hen noemt Testino een seksueel roofdier.

De beschuldigingen staan in een bericht van The New York Times. Testino deelt via een woordvoerder mee dat de bronnen die de krant opvoert onbetrouwbaar zijn. De Peruaanse Brit Testino, die in Londen woont, portretteerde in 2003 Willem-Alexander en Máxima voor het blad Vanity Fair. Hij gold als de lievelingsfotograaf van prinses Diana en maakte fotosessies met onder anderen Madonna, Kim Basinger, Margaret Thatcher, Janet Jackson, Keira Knightley, Kate Moss en Cara Delevingne.

Weber zegt dat hij geschokt is door de "krankzinnige aantijgingen". Weber is de man achter onder meer andere reclamecampagnes van Calvin Klein en Abercrombie & Fitch.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl