NOS SchaatsenAangepast

Knegt pakt Europese titel met overmacht

Sjinkie Knegt is in Dresden voor de derde keer Europees kampioen shorttrack geworden. De 28-jarige Fries won na de 1.500 meter en de 500 meter ook de 1.000 meter.

Knegt was daardoor al voor zijn vijfde plek in de superfinale over 3.000 meter zeker van de titel. De superfinale werd gewonnen door de Israëliër Vladislav Bykanov, die daarmee het zilver pakte in het algemeen klassement. Het brons ging naar de Rus Semen Jelistratov.

In de halve finales van de 1.000 meter leek het zowaar even mis te gaan voor Knegt, die in Dresden al zijn races had gewonnen; hij werd slechts derde. Viktor Knoch had hem echter gehinderd. De Hongaar werd gediskwalificeerd en Knegt werd aan het finaleveld toegevoegd.

In de finale wist Knegt titelverdediger Jelistratov in de laatste ronde buitenom te passeren en soeverein naar zijn derde afstandszege te rijden. Daarmee was ook zijn derde Europese titel een feit.

Knegt na Europese titel: er kan nog wel een schepje bovenop

De Laat

Itzhak de Laat bleef op de 1.000 meter steken in de halve finales. Hij overleefde de kwartfinales als snelste nummer drie en werd in de halve finales nipt derde, waardoor hij tot de B-finale was veroordeeld, waarin hij tweede werd.

Breeuwsma: het is zo'n weekend waar alles tegenzit

Voor Daan Breeuwsma viel het doek in de kwartfinales. De Nederlands kampioen kampte met materiaalpech en liet de race al snel lopen.

Ook de Rus Viktor An en de Israëlier Vladyslav Bykanov, beiden concurrenten van Knegt in het algemeen klassement, sneuvelden al in de kwartfinales.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl