Robert Tigges neemt de Zweedse doelman onder vuur

Nederlandse zaalhockeyers terug in Europese A-divisie

De in 2016 op onfortuinlijke wijze gedegradeerde zaalhockeymannen hebben die opgelopen schade bij het EK in de B-divisie in Alanya weer weten te repareren. Een gelijkspel in de laatste wedstrijd in de finalepoule tegen Zweden was al voldoende geweest voor promotie, maar Oranje sloot in stijl af: 3-1.

Daar zag het aanvankelijk helemaal niet naar uit, want de Zweden namen via Axel Ströby al na drie minuten brutaal de leiding.

Aan de hand van de voor deze gelegenheid teruggekeerde Robert Tigges, die al voor het duel had laten weten nu toch echt een punt te zetten achter zijn interlandcarrière, wist Nederland nog voor rust het tij te keren. Dankzij Caspar van Dijk en Jochem Bakker werd een 2-1 voorsprong genomen.

In 28ste minuut sloeg Van Dijk nogmaals toe, waarmee hij de eindstand op 3-1 bepaalde. Door die vijfde overwinning op rij eindigde Nederland als toernooiwinnaar in de Turkse badplaats en keert het terug in de A-divisie.

Het WK van volgende maand in Berlijn gaat niettemin aan de neus van Oranje voorbij. Nederland is weliswaar de regerend wereldkampioen maar door het debacle bij het EK in 2016 kwam de ploeg niet in aanmerking voor een uitnodiging.

Oostenrijk kampioen

In de A-divisie veroverde Oostenrijk de Europese titel. De ploeg speelde op het EK in Antwerpen met 4-4 gelijk tegen België, waardoor shoot-outs nodig waren. Daarin was Oostenrijk de betere ploeg: 2-1.

In 2014 en 2016 stond Oostenrijk ook in de finale, maar toen verloor de ploeg beide keren.