Lakeside krijgt gedroomde finale met favorieten

Aangepast
Glen Durrant Getty Images

De finale van het WK darts (BDO) krijgt zondag het affiche waar vooraf op gehoopt was. De als eerste geplaatste Engelsman Glen Durrant, tevens titelhouder, neemt het in Frimley Green op tegen landgenoot en nummer twee van de plaatsingslijst Mark McGeeney.

Durrant versloeg een andere landgenoot, Scott Waites, in de halve finales met 6-2. De eerste twee sets ging het duel redelijk gelijk op tussen de wereldkampioenen van de afgelopen twee jaar, maar daarna deed Durrant er een schepje bovenop.

Hij won vier sets op rij, zag Waites nog even spartelen en de zevende set winnen, maar won de achtste set gedecideerd met 3-0.

McGeeney ontdeed zich van de Duitser Michael Unterbuchner, de man die een dag eerder Richard Veenstra uit de halve finales had gehouden. Het werd 6-4 voor McGeeney.

Titel voor Ashton

Bij de vrouwen stond zaterdag de finale op het programma. De Engelse Lisa Ashton was daarin een maatje te groot voor haar Russische tegenstandster Anastasia Dobromyslova, 3-1.

Het betekende de vierde titel voor Ashton in de afgelopen vijf jaar. Dobromyslova is de kampioene van 2008, 2012 en 2013.

STER Reclame