Van der Sar: aanstelling Keizer verkeerde keuze

Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Van der Sar: aanstelling Keizer verkeerde keuze

Als algemeen directeur van Ajax nam Edwin van der Sar eind vorig jaar drastische maatregelen met onder meer het ontslag van trainer Marcel Keizer. Volgens Van der Sar is de aanstelling van Keizer achteraf "niet de juiste keuze" geweest.

De directie van Ajax achtte Keizer niet meer in staat om de ambities van Ajax waar te maken. "Daar hadden we iets te veel twijfels over", zegt Van der Sar. "Dan kijk je naar de resultaten en de manier van spelen. Er was te weinig progressie. Uiteindelijk moet je een knoop doorhakken en dat hebben we in december gedaan."

Naam Ten Hag stond in zomer al op kandidatenlijst

De naam van de nieuwe trainer Erik ten Hag stond ook afgelopen zomer al op een lijstje met opvolgers van Peter Bosz. "We hadden nog een lijst liggen en zijn daarop teruggekeerd", zegt Van der Sar.

Erik ten Hag ANP Pro Shots

De doelstelling voor de nieuwe trainer is volgens Van der Sar helder. "We staan nu vijf punten achter en er komen twee moeilijke wedstrijden aan, maar de insteek is kampioen worden. We spelen nog zestien wedstrijden en we moeten die alle zestien winnen."

Mocht de keuze voor Ten Hag ook verkeerd uitpakken, dan trekt Van der Sar zijn conclusies. De algemeen directeur beseft dat met het ontslag van Marcel Keizer, Hennie Spijkerman en Dennis Bergkamp, en met de aanstelling van Erik ten Hag als nieuwe trainer zijn eigen naam verbonden is aan de komende prestaties.

STER Reclame