NOS WielrennenAangepast

Brand verovert nationale titel veldrijden

Brand verovert nationale titel veldrijden

Lucinda Brand heeft in Surhuisterveen de nationale titel bij het veldrijden veroverd. Brand, vorig jaar tweede achter zesvoudig winnares Marianne Vos, reed in de tweede ronde weg bij Maud Kaptheijns en Annemarie Worst en kwam solo binnen.

Brand maakte vooral het verschil op de modderstroken, vergrootte haar marge met elke ronde en al snel werd duidelijk dat de strijd om de andere ereplaatsen spannender zou gaan worden.

Thalita de Jong drong nadrukkelijk aan, passeerde Worst, maar die counterde haar aanval en pakte toch brons, achter Kaptheijns.

Brand werd eerder Nederlands kampioen op de weg in 2013 en 2015. Met Sunweb won ze in 2017 de wereldtitel op de ploegentijdrit.

Vos deed niet mee in Surhuisterveen. Ze laste vorige week een rustpauze in om te herstellen van een verkoudheid. De zevenvoudig wereldkampioen hoopt op tijd fit te zijn voor de WK, die begin februari in Valkenburg worden verreden.

De Boer zet punt achter seizoen

Sophie de Boer doet zeker niet mee aan de WK. De Friezin kampt al enige tijd met vermoeidheidsproblemen en heeft besloten dit seizoen niet meer in actie te komen.

"De ene race gaat het supergoed en in de volgende kom ik amper vooruit. Na lang nadenken en overleg met mijn arts heb ik besloten mijn lichaam rust te gunnen", aldus De Boer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl