Satellietbeelden tonen verwoesting modderstroom Californië

Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Satellietbeelden: modderstroom vaagt dorpen Californië weg

In het gebied in Californië dat afgelopen week werd getroffen door modderstromen worden nog zeker zeven mensen vermist. Autoriteiten zijn bang dat zij ook zijn omgekomen. In het gebied rond de stad Montecito, ten zuiden van Santa Barbara, zijn al achttien doden geborgen. Tientallen mensen zijn gewond geraakt door de modderstromen die zeker honderd huizen hebben weggevaagd.

De modderstromen zijn veroorzaakt door zware neerslag van vorige week. De buien troffen precies de gebieden die enkele weken geleden werden geteisterd door grote bosbranden, waardoor struiken en bomen zijn verdwenen. Hierdoor kon de bodem van het heuvelachtige gebied de modder en het regenwater niet vasthouden.

Op satellietbeelden is goed te zien hoe wijken van Montecito zijn bedolven onder de modder en dat huizen zijn verwoest. Bomen die nog overeind stonden, zijn ontworteld en meegesleurd.

STER Reclame