Staande ovatie Haase ondanks nederlaag in halve finales

Aangepast
AFP

Robin Haase is er net niet in geslaagd de finale van het toernooi in Auckland te halen. De Hagenaar verloor na een hoogstaande partij van 2 uur en 51 minuten met 7-6 (7), 6-7 (3), 6-7 (5) van de Spanjaard Roberto Bautista Agut.

De wedstrijd kende van begin tot eind een spannend verloop, waarbij de Nederlander en de Spanjaard voor talloze fraaie rally's zorgden.

Na een koude start (1-4 achter) gooide Haase de schroom van zich af en durfde hij gevarieerd te tennissen. Hij overleefde vier setpunten (drie op 6-5 en een in de tiebreak) en sloeg zelf toe op zijn vierde kans in de tiebreak dankzij een strakke volley.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Haase verliest in Auckland fraai gevecht van 2 uur en 51 minuten
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De oerdegelijke Bautista Agut, al geruime tijd een speler uit de mondiale top-25, leek in de derde set op weg naar de winst door Haase in de vierde game met drie fenomenale backhandwinners te breken. Haase keek vol vertwijfeling om zich heen, want hier was niets tegen bestand.

Maar de Zuid-Hollander toonde veerkracht en repareerde opnieuw een 4-1 achterstand. Haase bleef variëren en goed serveren (negentien aces) en sleepte er een tiebreak uit.

Prachtige lob

Het spannende slotstuk kreeg een passend einde. Haase zocht na een lange rally het net op, maar Bautista Agut benutte daarna met een prachtige lob zijn derde matchpoint en vierde de Spanjaard de winst alsof hij toernooi al had gewonnen.

Haase verliet daarna gedesillusioneerd, maar onder luid applaus, het center court.

Tennis TV
@TennisTV
Fantastic finish! @BautistaAgut survives an epic thriller in Auckland.
9 maanden geleden
Raemon Sluiter
@raemonsluiter
@AbeKuijl Koopt ie op dit moment effe geen reet voor, maar wel een dagje langer in Melbourne...Die reis is toch weer bijna vier uur en twee hele drukke weken gehad..Tof om ‘m zo te zien spelen!
9 maanden geleden

STER Reclame