Heerenveen vreest einde seizoen doelman Hahn

Aangepast
Warner Hahn Pro Shots

Het zit Warner Hahn dit seizoen niet bepaald mee. De doelman van sc Heerenveen is voor de tweede keer geblesseerd geraakt aan zijn schouder.

De van Feyenoord gekomen Hahn moest in augustus tijdens zijn competitiedebuut tegen FC Groningen vroegtijdig het veld verlaten en was vervolgens ruim twee maanden uit de roulatie.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Hahn voelde al dat het niet goed zat

Woensdag sloeg het noodlot opnieuw toe, tijdens een training schoot de schouder weer uit de kom. "Allereerst is het natuurlijk een persoonlijk drama voor Warner. Na zijn eerdere schouderblessure heeft hij keihard gewerkt om terug te komen en dan gaat het nu weer mis", reageert technisch manager Gerry Hamstra.

Hahn wordt vrijdag en maandag nader onderzocht, maar een snelle rentree is uitgesloten. Hamstra: "Ik ben geen dokter, maar het is wel duidelijk dat wij hem langdurig kwijt zijn. En dan praat ik niet over twee of drie weken. Einde seizoen? Die vrees is er zeker."

Martin Hansen Pro Shots

Omdat Heerenveen met Wouter van der Steen nog slechts over één volwaardige keeper beschikt, gaan de Friezen de markt op.

Martin Hansen is een van de kandidaten. Hij werd na de eerste blessure van Hahn gehuurd van FC Ingolstadt, maar is inmiddels teruggekeerd naar Duitsland.

"Hansen zou een optie kunnen zijn", zegt Hamstra. "We zijn nu alles aan het bekijken en hopen het liefst zo snel mogelijk een vervanger te kunnen presenteren."

Thern

Simon Thern staat op het punt te vertrekken naar een buitenlandse club. De 25-jarige middenvelder heeft een aflopend contract. "Hij mag weg. Er zit beweging in en we hopen de transfer deze week af te ronden", besluit Hamstra.

STER Reclame