Prinses Beatrix viert tachtigste verjaardag volgende maand in Amsterdam

Aangepast
Prinses Beatrix tijdens Prinsjesdag ANP

Prinses Beatrix viert haar tachtigste verjaardag met een feest voor genodigden in het Paleis op de Dam in Amsterdam, op zaterdag 3 februari. Voor zover bekend is dit de enige viering buiten de huiselijke kring.

Het is niet bekend wie er is uitgenodigd of hoeveel gasten er komen.

Het Paleis op de Dam is al ruim 200 jaar het officiële ontvangstpaleis van het Koninklijk Huis. Het paleis is tot 20 januari gesloten vanwege de traditionele nieuwjaarsontvangsten. Volgende week dinsdag en woensdag ontvangen koning Willem-Alexander en koningin Máxima honderden gasten uit binnen- en buitenland. Beatrix is daar ook bij.

Actief

De prinses is nog altijd actief. Zo gaat ze de week voor haar verjaardag naar het Holland Dance Festival. Op het eerste werkbezoek na haar verjaardag gaat prinses Beatrix naar museum Beelden aan Zee, waar ze een tentoonstelling opent.

Ter ere van Beatrix' verjaardag zendt de NOS twee programma's uit. In Beatrix 80 blikken historicus Geert mak en journalist Jutta Chorus terug op de 4 jaar sinds haar troonsafstand. In Wij zijn 80! komen bekende Nederlanders die eveneens 80 worden aan het woord, zoals Sjaak Swart, Aart Staartjes en Carry Tefsen.

STER Reclame