Een arrestantenbus bij de rechtbank Utrecht
In samenwerking met
RTV Utrecht
NOS NieuwsAangepast

Verkeerde verdachte afgeleverd bij rechtbank Utrecht

Medewerkers van justitie hebben twee Somalische verdachten door elkaar gehaald. De ene kwam daardoor abusievelijk in Utrecht terecht, terwijl de andere in een busje naar Maastricht werd gezet.

De ene Somaliër zou in Utrecht meisjes van 11 en 12 jaar oud en vier vrouwen hebben aangerand. Hij probeerde hen te zoenen, in een borst te knijpen, hun handen te likken en hen vast te houden. Hij zou vandaag in Utrecht te horen krijgen welke straf het OM tegen hem eist.

De verwisseling werd pas ontdekt in de rechtszaal. "Toen hij bovenkwam, keken de officier en zijn advocaat verbaasd op. Dat was immers niet hun verdachte", zegt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie.

Soortgelijke naam

De man was in de gevangenis in Vught opgehaald, net als een landgenoot met een soortgelijke naam. "Ze gingen beiden in een arrestantenbusje de A2 op," zegt de OM-woordvoerder, "maar alle twee de verkeerde kant op." Een heel vervelende fout, vindt het OM.

Om 12.00 uur ging de rechtszaak van de Utrechtse verdachte alsnog deels door, zij het zonder hem. Volgende week staat er een nieuwe zitting gepland, schrijft RTV Utrecht. De zaak van de Maastrichtse verdachte wordt morgen behandeld. Het is niet duidelijk waarvoor hij moest voorkomen.

Advertentie via Ster.nl