Jelle van Gorkom ANP Pro Shots

Jelle van Gorkom is dinsdag zwaargewond geraakt bij een trainingsongeval op de BMX-baan van Papendal. De zilverenmedaillewinnaar van de laatste Olympische Spelen wordt in het ziekenhuis in coma gehouden.

De 27-jarige BMX'er kwam ten val omdat een veiligheidsketting, die ongewilde bezoekers buiten de baan moet houden, niet was weggehaald ten tijde van de training. De ketting hing onderaan een heuvel meldt de KNWU.

Van Gorkom liep bij zijn val gebroken ribben, een breuk in het gezicht, een scheurtje in de schedel en beschadigingen aan de lever, milt en nieren op.

Tweede keer in coma

Het is niet de eerste keer dat Van Gorkom zwaar ten val komt en in coma raakt. In 2012 liep hij bij een zware val een gekneusde long, gebroken ribben en een hersenschudding op en lag drie dagen in coma. Hij kon zich destijds niets herinneren van het ongeval.

Bas de Bever, bondscoach BMX, reageert op de website: "De nationale selectie is in gedachten bij Jelle, zijn vriendin en zijn familie. Laten we hen nu vooral rust en privacy gunnen."

2012: Van Gorkom drie dagen in coma na ongeval

Inmiddels hebben veel andere sporters via social media hun steun betuigd aan de onfortuinlijke Van Gorkom.

STER reclame