Romeo Castelen in 2014 als speler van RKC in een onderonsje met Jasper Cillessen
NOS VoetbalAangepast

'VVV zag beelden van mij uit China en zag het helemaal zitten'

Romeo Castelen was de laatste jaren behalve profvoetballer ook wereldreiziger. De oud-international stond onder contract in Duitsland, Rusland, Australië, Zuid-Korea en het laatste jaar in China. De rest van het seizoen komt de 34-jarige aanvaller uit voor VVV-Venlo.

"Ik kwam op uitnodiging van trainer Maurice Steijn even langs bij de club. Ze hadden beelden gekeken van mij uit China en zagen het helemaal zitten", vertelt Castelen in Langs de Lijn En Omstreken.

In Nederland zagen we Castelen voor het laatst in 2014 bij RKC. Toen hij destijds de mogelijkheid kreeg om Waalwijk te verruilen voor een contract bij Sydney Wanderers FC waren de koffers snel gepakt.

"Ik ben altijd het avontuur aangegaan op basis van de opties. Maar ik heb een zoontje van drie maanden en ik heb hier nog twee oudere kinderen. Uiteindelijk kies ik voor mijn gezin."

2004: de elftalfoto van Oranje voor het WK-kwalificatieduel met Tsjechië

Tien interlands heeft Castelen achter zijn naam staan. In 2005 scoorde hij zijn enige doelpunt in het shirt van Oranje: een frommelgoal in het WK-kwalificatieduel met Armenië in Eindhoven.

"Het was een corner en ik dacht: laat ik een keer mee naar voren gaan", herinnert Castelen zich. En dan lachend: "Volgens mij mocht ik daar niet eens staan."

Met zijn leeftijd behoort de oud-Feyenoorder tot de routiniers in de eredivisie. Kan hij nog een sprintje trekken? Daar stond hij immers om bekend. "Ik ben niet veel snelheid verloren als ik het inschat. Maar misschien zijn de spelers hier nog sneller geworden. Dan moet ik aanpoten."

Castelen, mét baard inmiddels ("die heb ik laten groeien in Australië"), is direct mee op trainingskamp met VVV. De club is bezig aan een bijzonder knap seizoen en staat bovenaan het rechterrijtje.

"China is heel anders, een fysieke competitie ook. Nederland staat veel beter aangeschreven. Het is mooi dat ik weer in de eredivisie kan spelen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl