Getty Images
NOS SportAangepast

Veenstra knokt zich naar tweede ronde WK darts, exit Telnekes

Darter Richard Veenstra heeft zich met enige moeite naar de tweede ronde op het WK (BDO) geknokt. In Frimley Green zette hij WK-debutant Kyle McKinstry met 3-2 aan de kant.

De als elfde geplaatste Veenstra had aanvankelijk weinig moeite met de Noord-Ier en liep snel uit naar een 2-0 voorsprong in sets en een 2-0 voorsprong in legs.

McKinstry gaf zich echter niet gewonnen en vocht zich, mede dankzij een indrukwekkende 144-finish, terug in de wedstrijd en dwong zelfs een beslissende vijfde set af.

De 36-jarige Veenstra toonde zich daarin, mede dankzij een paar ijzersterke legs met hoge scores, alsnog de betere en ging er uiteindelijk met de zege vandoor.

Telnekes verliest

In de volgende ronde treft Veenstra de Belg Geert de Vos, die op zijn beurt Derk Telnekes naar huis stuurde. De Vos versloeg de darter uit Deventer, die via de kwalificaties het hoofdtoernooi had bereikt, met 3-1.

Youtube / BDODarts
Anca Zijlstra baalt in haar partij tegen Anastasia Dobromyslova

De Graaf naar kwartfinales, roemloos afscheid Zijlstra

In Frimley Green was er op dinsdag wisselend succes voor de Nederlandse vrouwen. De als tweede geplaatste Aileen de Graaf had geen enkele moeite met haar Engelse opponente Paula Jacklin en gunde haar geen enkele leg: 2-0.

Datzelfde gebeurde in de partij tussen Anca Zijlstra en de Russin Anastasia Dobromyslova. Alleen was het hier niet de Nederlandse die wist te winnen.

Zijlstra, die twee jaar geleden drievoudig wereldkampioene Dobromyslova in de eerste ronde van het WK nog wist te verslaan, miste alle acht pijlen die ze kreeg om een dubbel uit te gooien en verloor met 2-0.

De Russin was veel preciezer in het uitgooien en scoorde ook beter. Dobromyslova kwam uiteindelijk uit op een gemiddelde van 82,73 punten per drie pijlen, het hoogste gemiddelde van alle vrouwen die tot nu toe in de eerste ronde in actie kwamen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl