Carla Claassen uit Lingewaard Omroep Gelderland

Een keuringsarts heeft onder druk van de gemeente Lingewaard een medisch rapport aangepast. Dat staat in zijn verweerschrift dat Omroep Gelderland in handen heeft. De arts moet 16 januari voor het Medisch Tuchtcollege verschijnen.

Aanvankelijk oordeelde de arts van keuringsinstantie Sciopeng dat Carla Claassen een aangepaste keuken moest krijgen, maar hij kwam daar later van terug. Volgens hem deed hij dat onder druk van twee ambtenaren van de gemeente Lingewaard, ten oosten van Gorinchem, die plotseling in zijn kantoor stonden.

Zij hadden eerder al in een e-mail aangedrongen op aanpassing van het rapport, maar door tijdgebrek had de arts daar nog niet naar gekeken. Vervolgens stonden de twee ambtenaren bij de arts op de stoep en drongen er nogmaals op aan dat het rapport werd aangepast. Ook moest het rapport nog dezelfde dag worden verstuurd, om zo een dwangsom te voorkomen.

Keuringsrapport

Claassen had bij de gemeente om een aanpassing van haar keuken gevraagd, zodat haar rolstoel onder het aanrecht zou kunnen rijden. Nadat de gemeente haar verzoek had afgewezen, vroeg ze het keuringsrapport op. De gemeente weigerde dit, maar stuurde het rapport met de afwijzing later toch op. Inmiddels had Claassen het rapport via de keuringsinstantie al gekregen. Daaruit bleek dat de keuringsarts de aangepaste keuken had toegekend.

Inwerkperiode

Volgens de arts zat hij tijdens de keuring nog in zijn inwerkperiode en wist hij niet precies wat de afgesproken werkwijze was. Ook zou hij niet hebben geweten dat het om een complexe medische keuring ging. Hij ging uit van een eenvoudige keuring voor een gehandicaptenparkeerkaart. Zijn advocaat zegt dat zijn cliënt de gang van zaken betreurt.

De gemeente Lingewaard is naar eigen zeggen geen partij in deze zaak, omdat het om een medische tuchtzaak gaat. Carla Claassen heeft inmiddels bezwaar gemaakt tegen de afwijzing, waarin de gemeente wel partij is.

STER reclame