Robin Haase ANP

Robin Haase heeft zich met hangen en wurgen weten te plaatsen voor de tweede ronde van het ATP-toernooi van Auckland. De nummer 43 van de wereld wist tegen de Noorse qualifier Casper Ruud in de eerste set geen enkele keer zijn service te behouden en kreeg in de tweede set twee matchpoints te verwerken, maar trok de partij uiteindelijk in drie sets naar zich toe: 0-6, 7-6 (6), 6-3.

Haase beleefde op het Nieuw-Zeelandse hardcourt een desastreuze start tegen de 19-jarige Ruud, die op de mondiale ranglijst de 137ste positie inneemt. De Noor brak de Hagenaar in de eerste set drie keer op rij en kreeg in de tweede set ook weer twee breekkansen. Haase slaagde erin die nu wel weg te werken, net als de twee matchpoints in de tiebreak. Eén break in de derde set was vervolgens voldoende om de wedstrijd te winnen.

Haase, die afgelopen week in Pune tot de kwartfinales reikte, treft in de tweede ronde de Slowaak Lukas Lacko, die als 'lucky loser' tot het hoofdtoernooi was doorgedrongen en in de eerste ronde afrekende met de Griek Stefanos Tsitsipas.

STER reclame