Tim Krul speelde zijn eerste FA Cup-duel in het doel van Brighton en won

Brighton klopt Palace in 'historisch' bekerduel

Brighton & Hove Albion en Crystal Palace maakten er qua voetbal een troosteloos potje van, maar toch gaat het bekerduel (uitslag 2-1) de geschiedenisboeken in.

De wedstrijd in de derde ronde van de FA Cup kreeg extra aandacht omdat het de eerste keer was dat bij een officieel duel in Engeland gebruik kon worden gemaakt van de videoscheidsrechter, die overigens niet zichtbaar in actie hoefde te komen.

Voor het eerst werd in een officieel Engels duel gebruik gemaakt van de videoscheidsrechter

Er stonden nogal wat Nederlanders op het veld in Brighton. De thuisploeg startte met Tim Krul als keeper, terwijl Davy Pröpper op de bank begon. Krul is normaliter de reservekeeper van Brighton, terwijl Pröpper juist geen minuut heeft gemist in de Premier League. Pröpper viel na een uur in.

Bij Crystal Palace begonnen Timothy Fosu-Mensah, Jairo Riedewald en Patrick van Aanholt in de basis.

Dale Stephens opende de score voor Brighton na 25 minuten met een schot, waarbij Palace-keeper Wayne Hennessey er niet al te best uitzag. Vanuit het niets maakte Bakary Sako in de 69ste minuut met een afstandsschot de gelijkmaker

Venijn in de staart

In de slotfase won de ploeg die daar het meest recht op had en mogelijk speelde de video-arbiter daarin toch een rol. Uitgerekend Glenn Murray, die tussen 2011 en 2016 voor Crystal Palace speelde, werkte de bal over de doellijn. Of hij dat met zijn knie, heup of arm deed, werd niet meteen duidelijk.

Scheidsrechter Andre Marriner, ogenschijnlijk geadviseerd via zijn oortje, besloot de treffer goed te keuren. Daardoor bekert Brighton verder en ontmoet tweedeklasser Middlesbrough in de volgende ronde.

Glenn Murray werkt in de 87ste minuut de bal in het net van zijn oude club Crystal Palace