NOS Nieuws Binnenland Aangepast

Politie onderzoekt mishandeling Amsterdam

Omroep Gelderland

De politie in Amsterdam doet onderzoek naar de beroving en mishandeling van een man afgelopen zaterdag. De 24-jarige man werd onder meer met een baksteen geslagen.

Het slachtoffer werd zaterdagavond in de metro lastiggevallen door een groepje van drie jongeren. Ze scholden hem uit voor homo. Toen hij het metrostation aan de Wibautstraat verliet, bleven de jongeren de man achtervolgen.

Ze schopten en sloegen het slachtoffer naar de grond en beroofden hem van geld, pinpas en horloge. Toen hij niet snel genoeg luisterde, werd hij geslagen met een baksteen.

Homogerelateerd geweld onderdeel politie-onderzoek

De jongeren zijn na de beroving gevlucht. De man werd naar het ziekenhuis gebracht. Hij bleek een hersenschudding te hebben en een gat in zijn hoofd. Een dag later deed de man aangifte.

In zijn verhaal op Facebook schrijft de vader van het slachtoffer dat de beroving en mishandeling te maken hebben met de geaardheid van zijn zoon.

Een woordvoerder van de politie zegt dat op dit moment drie zaken die met het incident hebben te maken worden onderzocht. Dat zijn de mishandeling, de beroving en het uitschelden van het slachtoffer. Uit onderzoek moet vervolgens blijken of het geweld inderdaad homogerelateerd was, zegt de politie.

STER reclame