Paarden en runderen Munnikenland verplaatst om hoogwater

Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Paarden en runderen verplaatst om hoogwater

In verband met het hoogwater zijn vanochtend in natuurgebied Munnikenland bij Slot Loevestein 122 Konikpaarden en 64 runderen (Rode Geuzen) naar een hoger gebied geleid. In het door Staatsbosbeheer beheerde gebied stonden de grazers tot vanochtend op het laatste droge stuk van de Gandelwaard, nu staan ze op de Wakkere Dijk.

1/3De weilanden in de omgeving van Slot Loevestein zijn volgestroomd met het stijgende water van Maas en Waal ANP
2/3122 paarden zijn naar een hoger gelegen gebied gebracht ANP
3/3Ook 64 runderen zijn naar een hoger gebied geleid ANP

Dat ging niet zonder slag of stoot, vertelt verslaggever Trudy van Rijswijk. "De koeien keerden halverwege om. Een paar kalveren kwamen niet mee. Er was vers gras onderweg waar ze bleven grazen." Een kuddebeheerder reed er in een auto heel langzaam achteraan. "Hij wilde natuurlijk niet dat de kudde op hol zou slaan."

Ook de paarden deden er lang over. "Ze zouden om tien uur vertrekken, maar kwamen pas een half uur later op gang. Op een gegeven moment zetten ze het op een drafje." De dieren zullen zeker tot het eind van de week op hun nieuwe plek blijven.

chrisververs
@chrisververs
De konikpaarden zijn veilig.
10 maanden geleden

STER Reclame