NOS VoetbalAangepast

De man van 160 miljoen gaat 'alleen niet keepen' bij Barça

Barcelona betaalde Liverpool 160 miljoen euro voor Philippe Coutinho, maar trainer Ernesto Valverde heeft nog geen specifieke positie in gedachten voor de Braziliaanse middenvelder, die zondag gepresenteerd werd. "Alleen als keeper zie ik het niet zo in hem zitten."

Coutinho's eerste dag als speler van Barcelona

"Ik denk dat hij ons veel gaat brengen. Hij kan veel scoren en geeft ook veel assists", ging Valverde verder. "Ik heb hem op verschillende posities zien spelen: rechts, links, binnen, buiten. We gaan kijken waar hij het beste tot zijn recht komt."

Coutinho tussen zijn idolen

Coutinho zelf is allang blij dat hij voor Barcelona mag spelen. "Het is ongelooflijk dat ik hier met mijn idolen ga spelen. Spelers met een enorme geschiedenis zoals Messi, Suárez, Iniesta, Piqué en Busquets. Ik hoop veel van ze te leren en dat we samen veel gaan winnen."

Blessure

Voorlopig moet de Braziliaanse international wachten om met zijn idolen te spelen. Maandag werd namelijk duidelijk dat Coutinho last heeft van zijn rechterdijbeen en in ieder geval drie weken vanaf de zijlijn moet toekijken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl