Nog altijd vraagtekens rond fysieke gesteldheid Ter Mors

Aangepast
Jorien ter Mors met coach Dennis van der Gun na haar teleurstellende 1.500 meter op het OKT in Heerenveen ANP

Het was een heel bittere pil voor Jorien ter Mors: de 1.500 meter op het olympisch kwalificatietoernooi (OKT) in Heerenveen. De olympisch kampioene van 2014 wist zich op de middellange afstand niet te plaatsen voor de Spelen in Pyeongchang.

Ze wist na afloop van de race al gauw waar het was misgegaan. "Ik heb het gevoel dat er iets niet goed zit in mijn lichaam. Maar wat, dat durf ik niet te zeggen", aldus Ter Mors.

Bloed prikken

Nu, ruim een week na het OKT, is het nog wachten op de precieze oorzaak van de inzinking van Ter Mors op de 1.500 meter. "Wij hebben bloed geprikt en onderzoeken gedaan om te zien of ze iets onder de leden had, maar daar is nog geen uitslag van", zegt coach Dennis van der Gun in het Russische Kolomna, waar zonder Ter Mors de EK afstanden worden verreden.

Ter Mors doet bloedonderzoek

Coach Dennis van der Gun over de 1.500 meter van Jorien ter Mors op het OKT: "Dit moest zij echt verwerken."

Met het oog op de Spelen van volgende maand en het EK shorttrack van volgend weekend is het de vraag wat voor effect de mindere prestatie op het OKT heeft op het zelfvertrouwen van Ter Mors.

"Dit werkt zeker niet mee voor het zelfvertrouwen. Wij zagen het niet echt aankomen en Jorien moest dit echt verwerken", zegt Van der Gun. "Ze was heel slap en futloos die dag, dat kon je ook zien."

Volgens Van der Gun heeft Ter Mors de knop wel snel omgezet en is zij al bezig met een plan voor de nabije toekomst. Ondertussen is het dus wachten op de uitslagen van de onderzoeken. "Wij willen de oorzaak weten, maar aan de andere kant moet zij ook vooruitkijken."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Ter Mors heeft het gevoel dat er 'iets niet klopt' in haar lichaam

Dresden, Erfurt, Pyeongchang

Het programma van de komende wedstrijden moet Ter Mors klaarmaken voor twee ultieme piekmomenten: de 500 en 1.000 meter op de Olympische Spelen. Op die afstanden plaatste ze zich wel.

Van der Gun: "Volgend weekend rijdt zij het EK shorttrack in Dresden, daarna is het de bedoeling dat zij naar de wereldbekerwedstrijden in Erfurt gaat en vervolgens naar Zuid-Korea voor de Spelen. Misschien gaat ze daarvoor nog naar Japan met de shorttrackers, maar dat overwegen wij nog."

STER Reclame