Terence Kongolo (l) in duel met Adam Le Fondre (r)

Kongolo debuteert met winst voor Huddersfield

Een dag na het succesvolle debuut van Virgil van Dijk voor Liverpool heeft ook Terence Kongolo zijn eerste wedstrijd voor Huddersfield Town met winst afgesloten. De verdediger, gehuurd van AS Monaco, won met Huddersfield bij Bolton Wanderers (1-2) in de derde ronde van de FA Cup.

Als invaller opende landgenoot Rajiv van La Parra na rust van dichtbij de score na een corner. Daniel Williams maakte de tweede goal van Huddersfield en Boltons Derik Osede bepaalde de eindstand op 1-2.

Rajiv van La Parra (m) viert zijn goal met Terence Kongolo (r) en Abdelhamid Sabiri (l)

Bournemouth ontsnapte in blessuretijd tegen Wigan Athletic (2-2). Nathan Aké zag ploeggenoot Steve Cook in de 92ste minuut voor de gelijkmaker zorgen en een replay nodig maken.

Ook Mike van der Hoorn en Leroy Fer gaan met Swansea City op herhaling na de 0-0 bij Wolverhampton Wanderers. Fer moest na 66 minuten met rood van het veld, na een overtreding op Hélder Costa.

Sergio Agüero juicht na het maken van de gelijkmaker

Manchester City, de koploper van de Premier League, is ten koste van Burnley een ronde verder in de FA Cup. Sergio Agüero boog in de tweede helft met twee doelpunten in drie minuten tijd een achterstand om in een voorsprong, waarna Leroy Sané en Bernardo Silva het afmaakten: 4-1.

Ashley Barnes had Burnley na 24 minuten op voorsprong geschoten. Na een slippertje van verdediger John Stones schoot Barnes onberispelijk binnen. In de 56ste en 58ste minuut sloeg topschutter Agüero twee keer toe namens City. Het slotakkoord was voor Sané, met een doelpunt en een panklare assist op Bernardo Silva.

Willian (l) en Timm Klose (r)

Chelsea slaagde er niet in zich in één keer te plaatsen voor de vierde ronde. Tegen Norwich City, de nummer dertien van het Championship, het tweede niveau in Engeland, werd het 0-0. Op Carrow Road viel Yanic Wildschut vlak voor tijd in bij Norwich.

Coventry stunt tegen Stoke

Coventry City zorgde voor een grote verrassing door Stoke City uit te schakelen (2-1). Trainer Mark Hughes van Stoke liet Ibrahim Afellay op de bank zitten en maakte geen gebruik van Erik Pieters en Bruno Martins Indi.

Jordan Willis zette de nummer drie van de League Two, het vierde niveau in Engeland, op voorsprong en vanaf de strafschopstip maakte Charlie Adam gelijk namens de nummer achttien van de Premier League. Jack Grimmer hielp Coventry aan de winst.