Philippe Coutinho heeft zijn transfer naar Barcelona toch nog gekregen
NOS VoetbalAangepast

Coutinho voor 160 miljoen naar Barcelona

Philippe Coutinho verruilt Liverpool voor Barcelona. De koploper van Spanje zou volgens Engelse media 120 miljoen euro overmaken voor de Braziliaanse middenvelder. Dat bedrag kan in de komende jaren door bonussen oplopen naar 160 miljoen.

Coutinho tekent een contract voor vijf en een half seizoen, met een afkoopsom van 400 miljoen euro.

De transfer maakt Coutinho een van de duurste spelers uit de geschiedenis. Alleen de transferbedragen voor Neymar (222 miljoen euro) en Kylian Mbappé (180 miljoen) zijn hoger.

Barcelona deed afgelopen zomer al tot drie keer toe een bod op Coutinho en hij deed zelf ook een transferverzoek, maar Liverpool wilde toen niet meewerken aan een vertrek van de international.

Dat de transfer er nu wel aan zat te komen, werd al duidelijk nadat Coutinho vandaag niet met zijn ploeggenoten mee was gereisd voor een trainingskamp in Dubai.

De verwachting is dat Coutinho morgen bij de wedstrijd van Barcelona tegen Levante zal zijn om kennis te maken met zijn nieuwe ploeggenoten.

De 25-jarige Coutinho verkaste in 2013 voor 9,5 miljoen euro van Internazionale naar Liverpool. De Italianen hadden hem daarvoor al verhuurd aan Vasco da Gama en Espanyol. Bij Liverpool kwam hij in 152 competitieduels tot 41 treffers.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl